Als je thuis een lichtpunt is

6% BTW i.p.v. 21%!

Informeer naar de voorwaarden.

Contacteer ons

LUX baadt in het licht: van de glinstering van de rivier tot de brede omgeving waarin alles vlakbij is. Hier woon je in alle rust maar toch vlakbij de bruisende stad.

Laat hieronder je gegevens achter en kom als eerste alles te weten over LUX.

Laat hieronder je gegevens achter en kom als eerste alles te weten over LUX.

Btw-tarief verlaagd van 21% naar 6%! Ontdek hier de voorwaarden.

Van 01/01/2021 t.e.m. 31/12/2022 past de federale overheid een verlaagd btw-tarief toe van 6% in plaats van 21% voor bepaalde nieuwbouwwoningen en -appartementen.

Volgende voorwaarden zijn van toepassing:

  • Het moet gaan om een sloop en heropbouw. Dit wil zeggen dat er op het perceel eerst afbraakwerken hebben plaatsgevonden, wat het geval is bij LUX.
  • De bewoonbare oppervlakte van de nieuwbouwwoning of het -appartement mag maximaal 200 m² bedragen.
  • Alle btw verschuldigd bij de aankoop (enkel de btw die betrekking heeft op de constructie) dient opeisbaar te zijn binnen de periode van 1 januari 2021 t.e.m. 31 december 2022.

Goed nieuws! De woningen en appartementen in LUX voldoen aan de voorwaarden en komen dus in aanmerking voor deze regeling.

Als koper moet u wel aan een aantal voorwaarden voldoen:

  • Het moet gaan om de enige en eigen gezinswoning waar je je als koper effectief zal domiciliëren en welke hoofdzakelijk privé gebruikt wordt (per 31 december van het jaar van oplevering van de woning).
  • Je mag als koper geen eigenaar zijn van een ander vastgoed (per 31 december van het jaar van oplevering van de woning). Dit met uitzondering van vastgoed waarvan je door erfenis mede-eigenaar, blote eigenaar of vruchtgebruiker bent geworden.
  • De aangekochte nieuwbouwwoning of -appartement moet gedurende 5 jaar de enige en eigen woning blijven. Verhuis je toch vroeger, dan moet het belastgingsvoordeel voor het jaar van de verhuis en de resterende jaren van de vijfjarige periode worden teruggestort.
  • Het verlaagd btw-tarief is niet van toepassing voor verhuurders, tweedeverblijvers en vennootschappen.

Meer informatie kan u terugvinden op de website van de FOD Financiën.

Informeer dus snel naar onze beschikbare woningen en appartementen! Onze adviseurs helpen u graag verder.